Min historie

Rikke Struve

*UDVIKLER MENNESKER*

 

Min historie kunne starte for 49 år siden, men så bliver så bliver det en meget lang historie, så jeg vil hellere starte et andet sted, nemlig der hvor jeg fornyelig får stillet følgende spørgsmål:

 

Hvorfor gjorde du det? - Ja, hvorfor blev du 80 kg mindre, - du har altid været en smuk kvinde med et smittende smil !?

 

Og ærligt, jeg anede ikke, hvad jeg skulle svare lige på det tidspunkt!

 

Jeg tænker dog at denne historie skal starte i 2001, hvor vi - min mand og jeg - bliver 'valgt' til at være forældre til en lækker lille baby - Nicklas.

Nicklas er født med en hjerneskade, som gennem tiden har givet både ham og os en del oplevelser - gode og mindre gode.

På et tidspunkt omkring hans 1 års fødselsdag blev jeg mere og mere bevidst om at, der skulle store ændringer til, hvis jeg skulle kunne tage mig af ham som jeg gerne ville. Jeg skulle vende blikket indad og se på mig selv, her begyndte jeg at fokusere på min kost.

Fra 2002 til 2012 arbejdede jeg stødt og roligt 80 kg af min kropsvægt - også med et par hårde perioder, hvor noget kom på igen, men jeg kom tilbage på vejen med kostændringer og motion i en sund balance.

Så Nicklas er bestemt en medvirkende årsag til at jeg er, hvor jeg er idag. Jeg er dybt taknemmelig.

 

En anden medvirkende årsag er min uddannelse og mit arbejde som coach, som virkelig satte gang i mit eget mentale arbejde. Nu kom der rigtig balance mellem de 3 vigtige 'ben på skamlen' til en varigt vægtreduktion - mentalt arbejde, kost og motion.

De dage jeg ikke har kunne træne/løbe har jeg gået, så jeg er aktiv stort set hver eneste dag.

 

Jeg bliver lige overrasket hver gang en jounalist ringer og har 'fanget' min historie! Jeg håber jeg med min historeie kan inspirere og så et lille frø hos dig.

 

Læs med i

BT den 2. maj 2011

Frederiksborg Amts Avis den 12. november 2013

Lokalavisen Frederikssund den 31. januar 2014

Frederiksborg Amts Avis igen den 8. januar 2015

Aller Media A/S den 5. marts 2015

 

Se med i indslaget på TV2 Lorry den 13. november 2013. - Se også indslaget fra VM Halvmaraton 29. marts 2014.

 

 

Min motivation: 'Jeg VIL holde vægten nede'.

 

En sidste og helt klart den allervigtigst årsag den ubeskrivelige støtte fra min kære mand Jim, som jeg har været sammen med i 33 år og gift i 24 af dem, vores 2 store drenge Rasmus på 28 år, Mikkel på 26 år og en håndfuld rigtig gode veninder og venner. Alle hver især har troet på mig hele vejen og gør det stadig - TAK!

 

Egentlig passer det mig slet ikke at skulle skrive her om sygdom o.lign, men denne hører med til historien, om at sætte sig et mål, og om hvorfor jeg nu er på vej til VM Halvmaraton.

 

I midten af december 2012 helt præcist den 16.12. vågnede jeg tidlig (mens de andre sov) gjorde mig klar til dagens løbetur, det var ikke nemt at få den ene sko på, men tænkte bare at jeg stadig var lidt træt. Jeg forsøgte at komme igang med mit løb, men min fod klaskede bare (dropfod)! - Hmm!!

Der skulle bages julesmåkager med gode venner om eftermiddagen og jeg kunne se både deres og Jims bekymrede ansigter, når jeg forsøgte at gå (det var som om den sov).

 

Dagen efter besøg hos egen læge, - bum - afsted til Videnscenter for Ryglidelser i Glostrup. To diskosprolapser, den ene meget kritisk, så der blev talt operation med det samme, MEN det kunne jeg jo ikke, det var jo midt i julemåneden og Rasmus havde fødselsdag dagen efter!!!

Jeg fik lov at tage hjem, med en masse øvelser, som jeg lavede hver eneste morgen (og stadig gør).

Alligevel er jeg igen i slutningen af januar 2013 tæt på operation, men får igen lov til at tage hjem og vente på en ny MR scanning (den tredje)!

 

Min motivation: 'Jeg VIL klare mig UDEN operation'.

 

Samme dag får jeg tid hos en altenativ behandler inden scanningen, der ligger 2 dage efter, - og vupti jeg er straks i bedring og får, ved næste besøg på hospitalet, lov til at vise at jeg kan træne mit ryg op de næste 3 måneder! - Og JEG GJORDE DET !! Begge prolapser er på plads igen og ingen dropfod mere. Det var den 4. april 2013 - solen skinnede den dag og det gjorde jeg også med et stort SMIL!

 

Min motivation: 'Jeg KAN det jeg sætter mig for'.

 

Nu skal jeg løbe igen, og jeg løb 8 km dagen efter!

 

Jeg begynder for alvor at planlægge min træning og blive mere målrettet. Den 9. juni 2013 gennemførte jeg første 5 km løb i over et år, og satte personlig rekord. Den 25. august gennemførte jeg mit første 10 km løb, og vandt et startnummer til VM Halvmaraton den 29. marts 2014.

- Så jeg er 'På vej' - og jeg glæder mig til målrettet træning sammen med Mikkel, der har sagt ja til at være min personlige træner!

 

Min motivation: 'Jeg VIL gennemfører VM Halvmaraton 2014'.

 

Jeg gennemførte og jeg er SÅ stolt af mig præstation! - Det er først NU at det egentlig er gået op for mig, hvad jeg har præsteret de sidste 12 år. - Så i ugerne efter min første halvmaraton har været en følelsesmæssig rutsjebane for hvad så nu ?

En kommentar fra Mette Glad gjorde udslaget 'Rikke, en halvmaraton er kun en halv distance' - SÅ vupti var jeg på vej til min første HELE maraton.

 

Min motivation: 'Jeg KAN gennefører en HEL maraton'.

 

Du kan følge resten af min løbehistorie.

 

Kontakte mig på 40 263 442 eller på rikke@rikkestruve.dk.

 

Tilbage til 'Om mig'

 

Tilbage til 'Kom videre'

 

Opdateret den 20. juni 2017 - Copyright © All Rights Reserved